Αλευρομουτζουρώματα – Ένα έθιμο με ρίζες από τον 19ο αιώνα
Η πόλη αποκτά νέο χρώμα την Καθαρά Δευτέρα και όχι τυχαία, αφού εκείνη την ημέρα “βάφεται” με πολλά χρώματα – με όσα επιλέγουν να χρωματίσουν το αλεύρι που ρίχνουν σε τεράστιες ποσότητες όσοι συμμετέχουν στο τοπικό έθιμο, τα αλευρομουτζουρώματα. Με ρίζες από το Βυζάντιο ή τη Σικελία, το έθιμο κρατάει δυνατά εδώ και δύο αιώνες, μετατρέποντας το Γαλαξίδι για μία ημέρα στην πιο πολύχρωμη “εμπόλεμη ζώνη”.
Αφήστε μια απάντηση